Over Oasis

Over Oasis

Geloof in India

Oasis wil hoop brengen in India. Lokale professionals in India helpen de mensen die dat het meeste nodig hebben.
Een bestuur met vrijwilligers in Nederland ondersteunt op afstand.

Missie

Missie

“Hoop en toekomst geven aan de mensen in India.”

Visie

Visie

“We faciliteren duurzame ontwikkeling, zodat lokale mensen doorgeven wat ze zelf hebben ontvangen.”

Kernwaarden

Kernwaarden

“Betrouwbaar, bewogen, resultaatgericht, duurzaam.”

Persoonlijk

We vinden het als bestuur heel belangrijk om rechtstreeks contact te hebben met de lokale mensen die het mooie werk in India mogen doen. Als kleine stichting kennen we hen persoonlijk en proeven we hun liefde en passie voor de mensen die hulp nodig hebben. Ze weten ook precies wie de meeste hulp nodig heeft en op welke manier we deze mensen het beste kunnen helpen. Omdat ze werken in de omgeving waar ze zelf zijn opgegroeid. Inmiddels werken we al tientallen jaren samen en we zijn onder de indruk van de professionele en transparante manier waarop deze lokale mensen hun liefde uitdelen aan de mensen in India die hulp nodig hebben.

Sundaram

Vlakbij Salem woont Sundaram met zijn gezin. Hij is de directeur van de dagopvang en andere projecten in de omgeving rond Salem. Hij en zijn gezin hebben hun hele leven gewijd aan de zorg voor het project, en alles wat daarbij komt kijken.
Sundaram is opgegroeid in een kindertehuis en was zelf een ‘sponsorkind’. Hij is altijd erg dankbaar geweest voor alle hulp en kansen die hij heeft gekregen. Het is zijn eigen verlangen om ook andere kinderen te helpen zoals hij zelf geholpen is.

Wil je meer weten over Sundaram en hoe we hem hebben leren kennen?

Lees hier het persoonlijke verhaal van Sundaram.
Wil je meer weten over Sundaram en hoe we hem hebben leren kennen? Klik dan hier voor het persoonlijke verhaal van Sundaram. [link naar verhaal Sundaram [volgt later].

Newbegin

Newbegin woont in Bangalore. Hij geeft leiding aan onze projecten in een aantal steden en dorpen rond Bihar en Jharkhand.
Newbegin heeft veel ervaring in bestuursfuncties en is een professional met het hart op de juiste plaats. Met veel liefde en passie geeft hij leiding aan de medewerkers in de gebieden waar we als stichting Oasis actief zijn.

Blijf op de hoogte!

 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontstaan van Oasis

De stichting is in 2000 opgericht door een echtpaar dat persoonlijk betrokken was bij een aantal kleinschalige projecten in India. Zij zagen veel passie bij de lokale mensen en besloten dit financieel te gaan ondersteunen. Mede dankzij sponsors en grote giftgevers konden er in de afgelopen jaren honderden mensen in India worden geholpen.
Twee zonen van dit echtpaar hebben in 2019, samen met andere bestuursleden, het stokje van hen overgenomen.

Wil je meer weten over het ontstaan van de stichting en de betrokkenheid van oprichters Kees en Dea Smallenbroek?

Lees hier het bijzondere verhaal over het ontstaan van de stichting.

Raak betrokken

Ben jij ook geraakt door het mooie en hoopgevende werk dat we in India mogen doen? We stellen het zeer op prijs als je hier betrokken op wilt zijn!

En we vinden het fijn als je een van onze projecten financieel wilt steunen. De bijdrage die je doet, komt volledig terecht bij de mensen in India die verbonden zijn aan onze projecten. Jouw bijdrage gaat dus niet op aan vliegreizen van het bestuur of administratiekosten, maar komt helemaal terecht bij het project waar jij aan geeft. Hartelijk dank!

ANBI

Voor de belasting is stichting Oasis een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften aan stichting Oasis zijn dus fiscaal aftrekbaar.

Contact

info@stichtingoasis.nl

RSIN/fiscaal nummer ANBI

809706180

IBAN-rekeningnummer

NL75ABNA0586387005 t.n.v. stichting Oasis

Jaarverslag

Download jaarverslag 2022

Beleid

Download beleidsplan

Statuten

Download statuten

Nevenfuncties bestuur

Download

CBF / ANBI erkend

CBF gecertificeerd logoANBI erkend logo

Bestuur

Het bestuur van Oasis bestaat uit vrijwilligers die zich allemaal op een bijzondere manier verbonden voelen met India en hetzelfde verlangen hebben.

Bert Smallenbroek

Voorzitter

Bert is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij werkt als zelfstandige in het bedrijfsleven en geeft daar inkoopadvies en begeleid inkooptrajecten. Bert steekt als voorzitter graag veel van zijn vrije tijd in Oasis en heeft voor diverse hulporganisaties gewerkt, zoals Medair en Mercy Ships Holland (o.a. als interim directeur).

“Ik heb in India mogen zien wat een enorme impact Oasis kan maken. Kinderen die als eerste van een generatie een diploma behaalden en uit de armoede konden ontsnappen. Medische hulp in gebieden waar geen zorg is. Levens die weer hoop en toekomst kregen. Hier zet ik me erg graag voor in.”

Aernout Gelderblom

Penningmeester

Aernout is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij is afgestudeerd als accountant, heeft jarenlange ervaring opgedaan bij EY Assurance en in andere financiële managementfuncties in het bedrijfsleven. Op dit moment werkt hij als finance manager voor AgruniekRijnvallei in Wageningen.

“Met eigen ogen heb ik het mogen zien: wat Stichting Oasis in India doet heeft échte impact in de levens van kinderen. Een ontmoeting met een groep oud-studenten van Oasis heeft dat nog eens onderstreept: zij zijn inmiddels bezig met een vervolgstudie of hebben inmiddels een baan, waarmee ze hun familie en omgeving uit de armoede kunnen helpen. Er zijn nog veel meer kinderen die deze kans verdienen!”

Jan Smallenbroek

Secretaris

Jan is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij werkt als medisch laborant in een ziekenhuis.

“Als vader van een jong gezin gun ik mijn kinderen een mooie toekomst. Via Oasis hoop ik dat ook de kinderen in India te kunnen geven. Ik ben een paar keer in India geweest en sinds ik de armoede daar heb gezien, laat dat me niet los. Als bestuurslid van Oasis draag ik graag mijn steentje bij om het verschil te maken. Verloren, kansarme kinderen krijgen kans op een hoopvolle toekomst!”

Jan Hordijk

Bestuurslid

Jan Hordijk heeft internationale directiefuncties bekleed bij FrieslandCampina. Hij heeft in Azië gewoond en heeft veel ervaring in werken met Aziatische culturen en met lokale partnerorganisaties.

“Ik heb bij meerdere bezoeken aan India de schrijnende armoede recht in de ogen gezien, maar ook ervaren dat we – werkend met professionele Indiase partners – heel veel kunnen betekenen voor deze mensen en hoop en toekomst kunnen  bieden. Ik zet mijn ervaring daar graag in voor deze stichting, waar iedere geschonken euro voor 100% bij de doelgroep komt.”

Jurriaan Koops

Bestuurslid

Jurriaan is getrouwd en heeft een dochter. Hij werkt als ondernemer en partner bij Aiwos, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van webformulieren en informatieprocessen.

“Hier in Nederland krijgt mijn dochter alle kansen om zichzelf te ontwikkelen. In India is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Wat mij bijzonder aanspreekt in het werk van Oasis is dat de projecten worden uitgevoerd door lokale mensen en dat het om een duurzame investering in ontwikkeling van mensen gaat, die over generaties heen een groot verschil maakt.”