Medische hulp

Medische hulp

Gezondheidszorg in de armste gebieden

Het raakt ons dat mensen wanhopig zijn als ze ziektes hebben die medisch gezien eigenlijk goed te behandelen zijn.

In arme gebieden met nauwelijks medische voorzieningen, bieden we vanuit een gezondheidskliniek medische hulp en voorlichting. Hier geven we zieke mensen de juiste behandeling en verstrekken we medicijnen en voeding aan zwangere vrouwen, moeders en baby’s. We geven ook voorlichting over voeding en gezondheid.

In 2023 werden:

5769 mensen behandeld in de kliniek

105 dorpen bezocht met het outreachprogramma

5501 mensen behandeld in het outreachprogramma

25 dorpen bezocht met een voorlichtingsprogramma

1 medisch kamp georganiseerd voor basale oogzorg en voorlichting, met gratis brillen, oogdruppels en cataractoperaties. 268 mensen zijn behandeld, waarvan 69 operaties.

50 noodtransporten voor ernstig zieken uitgevoerd

Deze activiteiten blijven we voortzetten in de komende jaren en hopen we ook uit te breiden.

Wanhopig

In India zijn veel gebieden waar extreme armoede is. En armoede betekent ook vaak een verwaarloosde gezondheid en slechte hygiëne. Wij zijn actief in een paar gebieden waar nog nauwelijks medische voorzieningen zijn en waar veel (zwangere) vrouwen en jonge kinderen overlijden. Door armoede, onwetendheid, slechte hygiëne en verkeerd advies van lokale medicijnmannen of tempelpriesters krijgen ze helaas niet de juiste hulp. Het raakt ons dat mensen wanhopig zijn als ze ziektes hebben die medisch eigenlijk goed te behandelen zijn, zoals malaria, tuberculose, geelzucht of bloedarmoede.

Behandelingen en voorlichting

In een paar gebieden werken we aan ‘Community Health Programs’.  In een kleine kliniek met twee verpleegkundigen en een assistent (en twee dagen in de week een arts) kunnen we hier een enorm verschil maken. In de kliniek geven we zieke mensen de juiste behandeling en verstrekken we medicijnen en voeding voor zwangere vrouwen, moeders en baby’s. En vanuit de kliniek geven we ook voorlichting over voeding en gezondheid.
Dankzij vervoer met een motor kunnen we ook zieke mensen in de omgeving thuis bezoeken.

Help jij mee aan een betere gezondheid van de mensen in deze arme gebieden in India?

Blijf op de hoogte!

 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik was ziek, maar het ziekenhuis was te ver weg, dus we gingen naar een medicijnman. Ik werd helaas steeds zieker. Verpleegsters en een arts van de kliniek van het ‘Community Health Program’ kwamen langs in ons dorp. Ze zagen dat ik geelzucht had en ik kreeg een behandeling met medicijnen voor een maand. Daarna was ik genezen!

Mona

*Mona’s naam is om privacyredenen gefingeerd.