Bijlessen

Bijlessen

Kinderen opgeleid de toekomst

Dankzij het begeleiden en coachen van kinderen in arme gezinnen, zien we dat deze kinderen betere schoolresultaten behalen. Hierdoor blijven ze langer op school en gaan ze zelfs een vervolgopleiding doen. Op deze manier komen er dromen uit en kunnen ze uit de armoede komen.

Kansen creëren voor 30 kinderen uit de allerarmste gezinnen

Armoede duurzaam bestrijden met onderwijs

Later

Dromen over ‘wat je later wilt worden’, dat deden we vroeger bijna allemaal. In veel arme gebieden in India is het voor kinderen helemaal geen optie om op die manier over ‘later’ na te denken. Ook niet als je intelligent bent en heel graag verder zou willen leren. De toekomst ligt al vast: net als de ouders op plekken werken waar je een klein beetje geld bij elkaar kunt sprokkelen.

Begeleiding

In arme gebieden is het onderwijsniveau erg laag. Deze kinderen halen in hun laatste jaar van de lagere school slechte resultaten bij de staatsexamens. En vaak zijn de ouders van deze kinderen analfabeet en weten ze niet hoe belangrijk een opleiding kan zijn. In 2019 zijn we gestart om de kinderen van arme en analfabete ouders te begeleiden. Dat doen we door deze kinderen te coachen en extra bijlessen te geven.

Dromen

Dankzij gesprekken en bijlessen van professionele leerkrachten halen deze kinderen betere resultaten, waardoor ze door kunnen stromen naar een volgende opleiding. Dit geeft deze kinderen de kans om te dromen over later en vooral: om uit de armoede te komen.
De tieners staan te springen om op deze manier geholpen te worden. Want extra schoolhulp geeft hen de kans om te dromen over een toekomst waarin ze misschien wel kunnen worden waar ze nooit van hadden durven dromen…

Droom jij mee met deze jonge tieners en help je hen om hun droom waar te maken?

Blijf op de hoogte!

 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.