Naaicursussen

Naaicursussen

Vrouwen opleiden tot zelfstandig ondernemer

Hoe kunnen meisjes en vrouwen zelfstandiger worden en zelfvertrouwen krijgen? Als ze hun eigen geld verdienen! Daarom geven we naailessen aan groepen jonge vrouwen.

Ze leren niet alleen naaien, ook de onderlinge gesprekken zijn een belangrijk onderdeel van de naaicursus.

De naailessen worden gegeven door professionele docentes, die hiervoor speciaal zijn opgeleid en een officieel erkend diploma hebben.

Jaarlijks 20 tot 40 deelnemers

Officieel erkend diploma

Eigen naaimachine

Eigen levensonderhoud

Veel vrouwen in India zijn afhankelijk van hun familie en kunnen niet zelf in hun eigen levensonderhoud voorzien. Dankzij de naailessen gaat er een wereld voor hen open! En ze leren niet alleen naaien, ook de onderlinge gesprekken zijn een belangrijk onderdeel van de naaicursus.

Officieel erkend

De naailessen worden gegeven door professionele docentes, die hiervoor speciaal zijn opgeleid en een officieel erkend diploma hebben. Dit doen we bij onze projecten in Noord-India en en Zuid-India.

De naaicursus duurt een paar maanden en bij de afsluiting van de cursus krijgen de vrouwen hun eigen naaimachine. Dankzij deze naailessen kunnen inmiddels al tientallen vrouwen in hun eigen levensonderhoud – en dat van hun familie – voorzien.

Wil jij deze vrouwen zelfstandigheid geven dankzij naailessen?

Blijf op de hoogte!

 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik kom uit een arme familie en we zijn allemaal nooit naar school gegaan. Ik maakte ijzeren platen schoon in een plaatwerkfabriek. Toen werd ik uitgenodigd om bij Oasis naailessen te volgen. Ik heb mijn certificaat gehaald en nu maak ik thuis kleding en verdien ik mijn eigen geld. Ik heb nu een eigen baan én zelfvertrouwen. Oasis heeft mijn leven veranderd!

Nivedita

*Nivedita’s naam is om privacyredenen gefingeerd.