Vamana maakt jurken voor ’t hele dorp  

Vamana komt uit een arme familie. De meeste meisjes in haar omgeving krijgen geen of weinig onderwijs, omdat dat voor deze gezinnen te duur is. Ook Vamana mocht haar school niet afmaken. Vamana is thuis de oudste van drie kinderen. Haar vader werkt in de landbouw en haar moeder is huisvrouw, maar ze zijn extreem arm. Vamana voelde zich erg verantwoordelijk voor haar familie en hielp daarom haar vader bij zijn werk, maar dat leverde nauwelijks iets op. 
De medewerkers van stichting Oasis wilden deze familie graag helpen en hebben Vamana een naaitraining aangeboden. Tijdens deze training leerde Vamana alles over hoe de naaimachine werkt, hoe ze moet knippen en naaien, patronen tekenen en borduren. Ook leerde ze hoe ze zichzelf en haar familie financieel zou kunnen onderhouden met naaiwerk.  
In 2020 rondde Vamana de training af, met veel vertrouwen in haar eigen kunnen. Nu naait ze jurken voor de vrouwen in haar dorp en verdient ze haar eigen inkomen, waarmee ze ook haar familie kan helpen. Dit kan ze doen dankzij de naaicursus en de naaimachine die ze na haar training kreeg. Vamana bedankt de sponsors van stichting Oasis hiervoor. 
Vamana gebruikt haar naaimachine dagelijks en is heel dankbaar dat ze nu geld kan verdienen voor zichzelf en haar familie.  

Vamana’s naam is om privacyredenen gefingeerd. 

Deel deze pagina