“Oasis is als een vader en moeder voor mij” 

Kavya (Kanishka) studeert samen met haar oudere zus bij Oasis. Ze is pas vijftien, maar heeft al heel wat meegemaakt in haar leven.  

“Toen ik zeven jaar oud was, verliet mijn moeder ons en ging er met een andere man vandoor. Mijn vader raakte verslaafd aan alcohol. In die moeilijke periode zorgden mijn opa en oma voor ons. Oasis kwam op ons pad en ik kreeg de kans om daar hulp te krijgen bij het studeren. Ook voorzag Oasis in de basisbehoeften die we nodig hadden toen mijn moeder ons had verlaten.” 

Kavya volgt al een aantal jaar onderwijs bij Oasis als ze op een dag het schokkende nieuws krijgt van het overlijden van haar vader. “Hij kon het verdriet van het vertrek van mijn moeder niet verwerken en pleegde zelfmoord door gif te drinken.” In de periode erna overlijdt ook haar opa, en haar oma is psychisch ziek.  

Toch is Kavya niet moedeloos. “Ook in die verdrietige situatie was Oasis er voor ons. Tijdens de coronaperiode kregen we bijvoorbeeld rijst en groente. Op school krijgen we een lunch en bij de dagopvang van Oasis krijgen we iedere avond een goede en gevarieerde maaltijd.” 

Kavya ziet de toekomst positief tegemoet: “Met de hulp van Oasis lukt het om goed te studeren en daardoor zal ik een betere toekomst hebben. Oasis is als een vader en moeder voor mij. Ze zorgen hier voor me en geven me de liefde als van een familie. Dankzij de support van Oasis durf ik te geloven in een situatie waarbij mijn familie drie maaltijden per dag zal hebben, goede kleding om te dragen en een leven zonder zorgen!” 

Kavya was onlangs te zien bij EO Metterdaad:

Bekijk de uitzending: https://www.npostart.nl/eo-metterdaad/29-04-2023/VPWON_1345186

Deel deze pagina