Met heel veel plezier naar school 

Het leven van de jonge Shivay uit India komt behoorlijk op zijn kop te staan als zijn vader z’n been breekt. Shivay’s vader, vrachtwagenchauffeur bij een steengroeve, helpt bij het laden, lossen en distribueren van stenen naar bouwplaatsen. Door een gebroken been als gevolg van een ongeluk kan hij niet meer werken en zitten Shivay en zijn familie ineens zonder inkomsten. 

Niet genoeg 
Shivay’s moeder, die normaal gesproken thuis is voor het gezin, gaat aan het werk in een kegelfabriek. Shivay vertelt: “Mijn moeder nam de zorg voor mijn vader en de kinderen volledig op zich. Helaas bleek haar salaris niet genoeg te zijn om voldoende eten en andere benodigdheden te kopen.”  

Nieuwe vrienden 
De dagopvang van stichting Oasis bood uitkomst. Shivay en zijn jongere broer kunnen hier terecht voor extra onderwijs en dagopvang. Tot groot genoegen van Shivay, die het erg naar zijn zin heeft: “Ik ben heel blij dat ik hier zoveel leer. Ook mijn broer vindt het fijn om hier te zijn. We krijgen hier iedere dag goed en gevarieerd te eten. En ik ben erg blij dat ik hier nieuwe vrienden gemaakt heb.” 

Coronacrisis 
De ouders zijn dankbaar dat hun jongens hier terechtkunnen. Zeker toen ook de moeder van Shivay haar werk kwijtraakte, door de coronacrisis. Stichting Oasis hielp het gezin door onder andere een grote zak rijst te verstrekken. Shivay: “We zijn dankbaar voor iedereen die de hulp van Oasis mogelijk maakt. Sponsors: bedankt!” 

* Om privacyredenen is de naam van Shivay gefingeerd. 

Deel deze pagina