‘Hier voel ik me thuis’

Graag delen we weer een verhaal van een van de kinderen van de Oasis dagopvang. Als je Nitish Nathan (10) vraagt naar zijn leven bij de opvang, dan is hij direct enthousiast. “Ik geniet van het spelen, het studeren, het bidden en de maaltijden. De mensen hier zijn erg aardig voor me en voelen als familie.”

Dat is voor Nitish Nathan extra bijzonder, omdat hij niet veel familieleden meer heeft. “Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan en zijn allebei getrouwd met iemand anders. Ze denken niet meer aan me. Ze hebben me achtergelaten bij mijn opa, die gelukkig wel goed voor mij zorgt.” Zijn opa is bijna zestig jaar inmiddels en niet in staat om zwaar werk te verrichten. Dankzij de hulp van zijn opa kan Nathan terecht bij de Oasis dagopvang. “Daar kreeg ik liefde en familiezorg, die had ik het meest nodig.”

Oasis voelt inmiddels als thuis voor Nathan. “Bij de dagopvang zie ik veel broers en zussen die in dezelfde situatie zaten als ik. We zijn blij met Oasis, omdat we zien dat Oasis het beste voor heeft met onze toekomst. Ik heb zelf ook vertrouwen in de toekomst, dankzij de goede hulp die ik hier krijg. Ik ben Oasis en alle helpers heel dankbaar!” 

Deel deze pagina