‘Ga naar de kliniek!’ 

Werken om te leven. Sneha (39) uit het noorden van India heeft geen keus. Ze komt uit een arme familie van dagloners. Zelf verdient ze net genoeg om in leven te blijven. Als ze ziek wordt, is er geen geld om naar een dokter te gaan. Op een dag overkomt het haar toch. Dagelijks werkt ze van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op het veld in de zon. Als ze ‘s avonds moe thuiskomt, is er geen water om een bad te nemen. Ze krijgt last van huidallergie en een schimmelinfectie. Maar wat kan ze doen?  

Twee jaar loopt Sneha er al mee rond, als ze hoort van een medische kliniek acht kilometer verderop. Daar schijn je gratis geholpen te kunnen worden. Sneha besluit te gaan. Zonder geld op zak komt ze met een wat angstig gezicht bij de medische kliniek van Oasis aan. Wat gaan ze doen? Wat kunnen ze doen? Sneha krijgt antibiotica en huidzalf om twee weken lang te gebruiken, en medicijnen om regelmatig te gebruiken.  

Tot haar grote vreugde en blijdschap is Sneha niet lang daarna compleet hersteld! Ze is geraakt door de vriendelijkheid van de mensen van Oasis. Met nieuwe hoop gaat ze de toekomst in.  

Dit is slechts een van de vele verhalen van mensen die geholpen zijn door de medische hulp van Oasis. Help je mee om deze hulp mogelijk te maken? Lees meer.  

 *In verband met privacy is een andere naam gebruikt. 

Deel deze pagina