Een wereld van verschil voor Viransh 

Bij dagopvang Oasis, in het zuiden van India, helpen we honderden kinderen. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. In het geval van Viransh een ronduit triest verhaal. In zijn jonge leven heeft hij al een hoop ellende gezien. Viransh vertelt. 

Drankmisbruik 
“Ik kom uit een heel arm gezin, bestaande uit mijn vader en moeder, mijn twee broers en ik. Mijn vader heeft geen goede baan. Hij verzamelt flessen en plastic uit prullenbakken en met de verkoop daarvan verdient hij wat geld. Helaas verspilt hij dat iedere dag aan drank. Vervolgens slaat hij mijn moeder en ons als kinderen, en leidt hij een onverantwoord leven.” 

Geen thuis 
Viransh heeft het erg moeilijk vanwege de ruzies tussen zijn ouders. “We wonen in een klein hutje, dat niet echt geschikt is voor vijf personen. Het is ook nog eens zwaar beschadigd, wat we vooral merken als het regent en ‘s zomers als het heel erg warm is. We hebben geen geld om ons huis te verbouwen. Mijn moeder doet het werk dat beschikbaar is, maar de inkomsten zijn niet voldoende.” 

Dankbaar 
Gebukt onder deze omstandigheden, kwam Viransh bij dagopvang Oasis binnen, waar hij goede zorg ontvangt, in een veilige omgeving, en waar hij iedere dag gezonde maaltijden krijgt. “Ook in coronatijd hielp Oasis ons, met iedere maand een zak met rijst, zodat we ondanks het gebrek aan inkomsten, toch te eten hadden!” Viransh is dankbaar voor de hulp van alle sponsors die dit mogelijk maken. 

Voor kinderen als Viransh is de opvang van Oasis een wereld van verschil in hun nog jonge leven.
Wil je meehelpen om hen een veilige plek, goed onderwijs en maaltijden te bieden?

* Om privacyredenen is de naam van Viransh gefingeerd. 

Deel deze pagina