Een levensreddende maaltijd voor 50 cent

Begin 2020 werd de wereld hard getroffen door het coronavirus, ook India. Sinds april 2020 zijn de scholen in India niet meer open geweest en dat heeft helaas grote gevolgen. Normaalgesproken kregen de kinderen elke dag een maaltijd op school; voor velen het enige dat ze op een dag te eten kregen. Door de sluiting van de scholen lopen de kinderen dus hun enige maaltijd mis, met ernstige ondervoeding als gevolg.  

In september 2020 zijn we als Oasis gestart met het ‘one meal program’. Op negen verschillende locaties in de omgeving van Bihar en Jharkhand geven we de armste kinderen elke dag een maaltijd. Met hulp van onze lokale medewerkers kunnen we dit elke dag realiseren. Op dit moment kunnen we 300 kinderen helpen, voor maar 50 cent per maaltijd. Voor 10 euro kunnen we een kind dus 20 keer te eten geven! 

Omdat de scholen helaas nog steeds niet open zijn, gaan we gewoon door met het ‘One Meal Program’. Zolang de kinderen hongerlijden, stoppen wij niet. Ook jouw hulp is welkom!  

Wil jij ons helpen om honger bij een kind te bestrijden? Voor een klein bedrag kun je al van grote dienst zijn. Doneer nu en strijd mee tegen honger: 

Deel deze pagina