Een cursus die levens verandert 

Jarenlang zit Bhavini in een uitzichtloze situatie. Een aankondiging van een naaicursus is het begin van grote verandering in haar leven. “Ik kan nu zelf geld verdienen en in het onderhoud van mijn kinderen voorzien!” 

Bhavini wordt geboren in een Hindoefamilie. Op vijftienjarige leeftijd trouwt ze, waarna zij en haar man drie kinderen krijgen. “Op een dag heeft mijn man ons in de steek gelaten. Van hem kan ik geen hulp verwachten om voor onze kinderen te zorgen. De weinige hulp die mijn schoonvader biedt, is ook niet genoeg om dagelijks in ons onderhoud te kunnen voorzien.”  

Gratis cursus 
Op een dag stuit Bhavini tijdens een wandeling door de stad op de aankondiging van een gratis naaicursus van stichting Oasis. Ze aarzelt geen moment en meldt zich aan voor de cursus, die een jaar duurt en waarbij ze leert naaien en borduren.  

Enorm dankbaar 
Sponsors maken het mogelijk dat de studenten ook een naaimachine ontvangen aan het einde van het cursusjaar. Bhavini is enorm dankbaar dat ze nu een klantenkring kan opbouwen en met haar eigen verdiende geld voor haar kinderen kan zorgen. “Sponsors, hartelijk dank voor jullie steun!” 

Wil jij een vrouw als Bhavini helpen met een naaicursus? Lees hier hoe je het verschil kunt maken. 

* Om privacyredenen is de naam van Bhavini gefingeerd. 

Deel deze pagina